Автосервиз Поморие

Автосервиз в Поморие. Пътна помощ.Тел +359 899 128 786

Ремонт на двигатели

смяна на ангренажни ремъци, ролки, водни помпи, гарнитури, цялостен ремонтна...

още

Ремонт на ходова част

смяна на амортисьопи, носачи, шарнири, кормилни накрайници, маншони, карета,...

още

Смяна на масла

смяна на маслен филтър и масло на двигател, масло на трансмисия

още

Ремонт на трансмисии

Трансмисията е основен фактор отговарящ за движението на автомобила и всъщност директната връзка между двигателя и задвижващите колела. Изправната трансмисия е особено важна при завой, когато вътрешното колело е много по-натоварено от външното и стабилността на автомобила е разклатена. Именно поради тази причина е важно да се следи за състоянието на тази толкова важна автомобилна система.
Силовото предаване, друго разпространено наименование на трансмисията, се състои от няколко елемента в зависимост от това къде е разположен двигателя – отпред или отзад. Разликата е в елементите, като при автомобилите със задно разположен двигател, освен съединител, скоростна кутия, главно предаване, диференциал и полуоски, има и карданно предаване. По-масови са обаче автомобилите с предно разположение на двигателя, които поради отстраняването на карданния вал са значително по-комфортни заради по-голямото пространство, освободено в купето. Главните функции на трансмисията включват: да гарантира възможно най-плавната промяна от най-ниска, към най-високата възможна скорост, както и промяната в теглителната сила, в зависимост от спецификите на съответния автомобил.
Всяка част от трансмисията е важна за гладкото движение на автомобила. Съединителят се явява образно казано, мост между двигателя и скоростната кутия. Скоростната кутия отговаря за скоростта и мощността на въртене на задвижващите колела. В зависимост от начина на превключване на скоростите има два вида – автоматична и механична скоростна кутия. Двойките зъбни колела определят и броя на предавките – 4,5 и 6 степенни. Главното предаване регулира скоростта на въртене и въртящия момент. Карданното предаване, когато съществува играе ролята на свръзка между скоростната кутия и главното предаване. Диференциалът е много важна брънка от веригата на трансмисията. Той отговаря за устойчивостта на колата по време на завой, когато вътрешното колело е много по-натоварено от външното.
Ясно е, че при една сравнително сложна система, каквато е тази на трансмисията, могат да възникнат различни проблеми по различните елементи. Индикация за възможен проблем с маслото е трудното превключване на предавките. Друг евентуален проблем е, ако се чува стържене при смяна на скоростите, тогава трябва да обърнете внимание на синхронизатора.
Спокойното и безаварийно шофиране зависи в голяма степен от навременната поддръжка на автомобила.