Автосервиз Поморие

Автосервиз в Поморие. Пътна помощ.Тел +359 899 128 786

Ремонт на двигатели

смяна на ангренажни ремъци, ролки, водни помпи, гарнитури, цялостен ремонтна...

още

Ремонт на ходова част

смяна на амортисьопи, носачи, шарнири, кормилни накрайници, маншони, карета,...

още

Смяна на масла

смяна на маслен филтър и масло на двигател, масло на трансмисия

още

Софтуерен чип тунинг

В днешно време основно място във всяка сфера на живота заемат компютрите. Същото важи с пълна сила и за автомобилната индустрия. Почти всички съвременни автомобили се контролират от софтуер вграден в тях. Той следи работата на двигателя при различни и условия на работа и може да се определи като главния ръковен орган на автомобила.Чрез различни похвати и модификации на бордовите компютри може да се постигне повишаване на ефективността на автомобила, а от там и комфорта на водача и пътниците.

Казано просто, чип тунинга представлява увеличаване на мощността на даден автомобил, чрез промяна в софтуера управляващ двигателя. Чрез чип тунинга са възможни различни промени в заводски настройки на автомобила като например ограничаването на максималната скорост.

В зависимост от степента на износване на двигателя, се определят параметрите за увеличаване на мощността, така че да не се застрашава безопасността на пътуващите. Във всички случаи тези промени в софтуера трябва да се извършват изключително внимателно и от хора, специализирани в тази област.

Най-разпространеният вид чип тунинг е замяната на един чип с друг и се използва основно за автомобили произведени преди 2000 г. Друг вид е промяна на програмата инсталирана на чипа, чрез специализиран интерфейс. При третия вид ип тунинг, отново се променя програмата на чипа, но това става с демонтиране на самия компютър.